Mixed Raita i Avadh Salad 2 (800x524)

Zestawy Lunchowe

LUNCH MENU DLA RESTAURACJI PRZY AL. KEN 93 W WARSZAWIE I ŚW.TOMASZA W KRAKOWIE ZNAJDUJĄ SIĘ PONIŻEJ

 

LUNCH MENU ŁÓDŹ:

lunch menu

 

Wszystkie dania podawane są w zestawach z ryżem Basmati i chlebkiem Tandoori Roti

 PONIEDZIAŁEK
MIĘSNY:  Murgh Methi Malai (kurczak w łagodnym ziołowym sosie)
WEGETARIAŃSKI: Aloo Saag (ziemniaki w sosie szpinakowym)

WTOREK
MIĘSNY: Murgh Jalfreji (kurczak z warzywami w sosie curry)
WEGETARIAŃSKI:  Aloo Gobhi (ziemniaki i kalafior w sosie curry)

ŚRODA
MIĘSNY: Aloo Chicken (kurczak z ziemniakami w sosie curry)
WEGETARIAŃSKI: Diwani Miź Hindi (warzywa z serkiem indyjskim w sosie curry)

CZWARTEK
MIĘSNY: Chana Chicken (kurczak z cieciorką w sosie masala)
WEGETARIAŃSKI: Veg Kofta (warzywne pulpety w sosie curry)

PIĄTEK
MIĘSNY: Paneer Chicken (kurczak z serkiem Paneer w gęstym indyjskim sosie)
WEGETARIAŃSKI: Rajma (czerwona fasola z chilli w sosie curry)

 

LUNCH MENU WARSZAWA 

Lunchmenu1x

PONIEDZIAŁEK:
MIĘSNY: Coconut Chicken (Kurczak podsmażany z liśćmi curry, gorczycą i wiórkami kokosowymi w lekkim sosie Curry)
WEGETARIAŃSKI: Aloo Began (Bakłażan podsmażany z pomidorami, ziemniakami w indyjskich przyprawach)

WTOREK:
MIĘSNY: Salik Chicken (Aromatyczne danie z kurczaka gotowanego z cebulą, kolendrą, imbirem i chilli)
WEGETARIAŃSKI: Mixed Dals (Miks czarnej i żółtej soczewicy podsmażany z pomidorami, kolendrą, imbirem i chilli)

ŚRODA:
MIĘSNY: Capsicum Chicken (Kurczak z papryką, cebulą i pomidorami w sosie Masala)
WEGETARIAŃSKI: Madras Potatoes (Ziemniaki podsmażane z cebulą, pomidorami, liśćmi curry i kokosem)

CZWARTEK:
MIĘSNY: Chana Dal Chicken (Kurczak podsmażany z żółtą soczewicą, pomidorami, chilli, kolendrą i imbirem)
WEGETARIAŃSKI: Matar Paneer (Serek Indyjski z zielonym groszkiem w sosie Masala)

PIĄTEK:
MIĘSNY: Cucumber Chicken (Grillowany kurczak podsmażany z kawałkami ogórka i cebuli z czosnkiem, imbirem i chilli)
WEGETARIAŃSKI: Band Gobhi Matar (Tradycyjne Punjabskie danie domowe-szatkowana kapusta z groszkiem i pomidorem)

 

LUNCH MENU KRAKÓW

page-0

każdego dnia do wyboru:

CHICKEN CURRY: Kurczak w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw

CHICKEN JALFREZI: Kawałki kurczaka w aromatycznym indyjskim sosie Masala na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli w towarzystwie warzyw

BUTTER CHICKEN: Kurczak grillowany w piecu Tandoor podawany w sosie pomidorowo-maślanym z dodatkiem śmietanki 

CHICKEN MADRAS: Kurczak w bardzo ostrym sosie na bazie pasty z czerwonego chilli, imbiru, czosnku, przypraw i kokosu

DAL PALAK: Soczewica ze szpinakiem podsmażana z imbirem, czosnkiem, cebulą i pomidorami  (DANIE WEGAŃSKIE)

NAVRATAN VEG KORMA: warzywa z serkiem indyjskim w łagodnym orzechowym sosie

CABBAGE KOFTA: Soczyste pulpety z kapusty w łagodnym sosie z dodatkiem mąki z cieciorki, jogurtu oraz przypraw indyjskich

PANEER CHANA: Cieciorka, gotowane ziemniaki oraz indyjski serek Paneer z dodatkiem czosnku, pomidorów, imbiru, chilli i kolendry.  

KAŻDE DANIE PODAJEMY Z RYŻEM BASMATI ORAZ CHLEBKIEM NAAN