Rotator potraw Tomasza

Warsztaty Kulinarne

Warsztaty kulinarne z Tapim w INDIACH

Warsztaty kulinarne z Tapim w INDIACH

TERMIN: 22.09-29.09.2018 +7 dni pobyt na Goa

 

Warsztaty Kulinarne
Tapi Sharma

Od jakiegoś czasu, znany Wam wszystkim doskonale Tapi , prowadząc warsztaty kulinarne szkoli Was w zakresie kuchni indyjskiej. Zdradza jej tajemnice, podpowiada na co najbardziej zwracać uwagę podczas przygotowywania potraw, uczy jak prawidłowo używać trochę mniej znanych nam przypraw. Zawsze towarzyszy temu świetna zabawa, duża dawka humoru i luzu. 

Bardzo często podczas warsztatów pojawiają się pytania na które odpowiedź jest jedynie suchym zdaniem.  Czemu hindusi tak zachwycają się mango skoro ten owoc jest taki twardy i kwaśny? Czy kerala faktycznie jest tak gorzka? Jak najlepiej przyrządzać okrę? Dlatego Tapi we współpracy z Asia Dream Trips pragnie zabrać Was do Indii w których się urodził i spędził całe dzieciństwo. Wspólnie zaplanowali dla Was wiele atrakcji:

  • warsztaty pod okiem naszego Mistrza -oczywiście 🙂
  • spacery ulicami Delhi połączone ze wspomnieniami Tapiego z dzieciństwa. Degustacją słynnych przekąsek streetfoodu, poznacie ich proces przygotowania.
  • odwiedzicie bazary, poznacie specyficzne dla tego kraju owoce, warzywa, przyprawy. Poznacie prawdziwy smak dojrzałego mango! 🙂
  • nie zabraknie oczywiście zwiedzania najbardziej znanych miejsc miast Rajasthanu: Delhi, Jaipuru i Agry

 

Szczegółowy program poznacie tutaj

To jak? Z kim Tapi widzi się w Indiach?

Dziecięce Menu

Wybieracie się do nas ze swoimi pociechami ? Sprawdźcie co dobrego u nas zjedzą !

kids-menu2017

 

Lunch Menu

LUNCH MENU 

Nasze Lunch menu zawiera 8 dań, które możecie sobie dowolnie wybrać od otwarcia lokalu do godziny 16:00. Każde danie z lunch menu podajemy z chlebkiem naan oraz ryżem basmati. CENA 17,90zł

Poniżej opisy dań z Lunch Menu

    • CHICKEN TIKKA MASALA: Grillowany kurczak w popularnym indyjskim sosie na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli
    • CHICKEN JALFREZI: Kawałki kurczaka w aromatycznym indyjskim sosie Masala na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli w towarzystwie warzyw
    • BUTTER CHICKEN: Kurczak grillowany w piecu Tandoor podawany w sosie pomidorowo-maślanym z dodatkiem śmietanki 
    • CHICKEN MADRAS: Kurczak w bardzo ostrym sosie na bazie pasty z czerwonego chilli, imbiru, czosnku, przypraw i kokosu
    • PALAK PANEER: Serek indyjski w popularnym szpinakowo-śmietanowym sosie
    • NAVRATAN VEG KORMA: warzywa z serkiem indyjskim w łagodnym orzechowym sosie
    • GULMELI PANEER CHATTA: Serek indyjski z siekaną papryką i cebula i pikantnym sosie curry
    • PUNJABI CHANA MASALA: Cieciorka w sosie pomidorowo- cebulowym

Lunch Menu ganesh