Rotator potraw Tomasza

Tapi Sharma

Walentynkowe warsztaty kulinarne w Krakowie

Chcesz uczcić walentynki ze swoją drugą połówką w nietypowy sposób? Zapraszamy na warsztaty kulinarne w Krakowie, wegetariańskiej kuchni indyjskiej, której trenerem będzie sam Tapi we własnej osobie! Będzie dużo przypraw, dużo afrodyzjaków i przede wszystkim dużo dobrej zabawy!

 

  • kiedy? 15.02.2018
  • o której? 18:00
  • gdzie? w naszej restauracji GANESH w Krakowie przy ul. Św. Tomasza 18

Co będziemy gotować podczas walentynkowych warsztatów?

  • aromatyczne warzywa z sadzonym jajkiem
  • grillowany serek Paneer, w śliwkowym sosie ze szczyptą chilli
  • sałatkę z granatem
  • ziołowe Lassi
  • ryż pełen miłosnej słodyczy

CENA: 200zł

Tapi Sharma

Więcej szczegółów znajdziecie na Tapiego FP

Zapowiada się kolejna świetna zabawa!
Jeśli interesuje Ciebie ten warsztat pisz: biuro@tapigotuje.pl

Do zobaczenia!

Warsztaty kulinarne z Tapim

Warsztaty kulinarne z Tapim -czyli jak ugotować ryż Basmati?

Tapi Sharma – założyciel restauracji Ganesh – zaprasza Was wszystkich na swoje warsztaty kulinarne organizowane w naszych lokalach. Możecie sprawić sobie / lub komuś prezent Mikołajkowy, bo wszystkie będą organizowane właśnie w okolicach tego dnia. 

Zapewne wielokrotnie po wizycie w naszej restauracji zadawałeś sobie pytanie: jak ugotować ryż Basmati, żeby był taki sypki? Czemu w restauracji Ganesh on się nigdy nie klei tak jak wtedy kiedy ugotuję go ja?Oj, ta Dal Tadka taka pyszna! Chciałbym umieć ją tak ugotować !

Warsztaty kulinarne z Tapim są świetną okazją by poznać te tajniki. I nie tylko! Menu jakie przewidujemy:

  • BREAD PAKORA (smażon chleb tostowy z farszem z ziemniaka i kolendry)
  • INDYJSKI OMLET
  • DHANIA CHUTNEJ (dip ze świeżej kolendry)
  • GOTOWANIE RYŻU BASMATI
  • DAL TADKA
  • PUNJABI CHOLE (cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym)
  • JEERA RICE (ryż podsmażany z kuminem)
  • MANGO LASSI (napój jogurtowy z mango)

Oczywiście warsztaty kulinarne z Tapim to nie tylko gotowanie ale przede wszystkim świetna zabawa, mnóstwo ciekawych historii prosto z Indii, olbrzymia dawka wiedzy nt przypraw i gotowania w Indiach. Dlaczego dodają tyle chilli, po co do każdego dania dodają kurkumę i o co chodzi z tymi świętymi krowami? 

Zapraszamy Was serdecznie do najbliższej lokalizacji od Waszego miejsca zamieszkania na warsztaty kulinarne z Tapim:

  1.  04.12.2017 godz 18:00 KRAKÓW zapisy: krakow@ganesh.pl
  2. 05.12.2017 godz 18:00 ŁÓDŹ zapisy: lodz@ganesh.pl
  3. 06.06.2017 godz 18:00 WARSZAWA zapisy: ken@ganesh.pl

CENA: 200zł/os
Czas trwania: ok 4h

Warsztaty Kulinarne Tapinder Sharma

Tapinder Sharma -właściciel indyjskich restauracji Ganesh. Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
     „Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

 

Jesienne menu po indyjsku

Jesienne menu dorzuciliśmy do standardowej oferty. Będzie Was ono rozgrzewało do końca marca 2018r.

Poniżej przedstawiamy wszystkie pozycje i zachęcamy do próbowania dań, które zawiera nasze jesienne menu. Powstało ono przy współpracy kucharzy z naszych restauracji oraz założyciela sieci indyjskich restauracji Ganesh Tapiego Sharmy

      1. ALOO TAMATAR SUBJI – 22zł

        Rozdrobnione ziemniaki z pomidorami, doprawione rozgrzewającym imbirem, chilli i kolendrą. DANIE WEGAŃSKIE – SZCZEGÓLNIE POLECANE PRZEZ TAPIEGO Jesienne Menu

      2. BEETROOT KEBAB – 25zł

        Smażone kotlety z buraków i orzechów nerkowca; podawane z dipem ze świeżej kolendry – DANIE WEGAŃSKIE- SZCZEGÓLNIE POLECANE PRZEZ TAPIEGOJesienne Menu

         
      3. MOOLI KOFTA – 28zł

        Pulpety z białej rzepy z dodatkiem orzechów nerkowca i kokosa; podawane w czosnkowo – jogurtowym sosie Jesienne Menu

         
      4. AMRITSARI CHICKEN KOFTA – 28zł

        Pulpety z kurczaka w aromatycznym sosie z pomidorów i orzechów nerkowcajesienne menu

         
      5. KASHMIRI CHICKEN TANGRI – 32zł

        2 szt grillowanych udek z kurczaka w warzywno – jogurtowym sosie doprawionym przyprawami korzennymi jesienne menu

         
      6. AJVAIN FISH – 25zł

        Ryba marynowana w  ziołowym sosie, grillowana w piecu Tandoor; podawana z dipem ze świeżej kolendry jesienne menu

         
      7. POMARAŃCZOWA PRALINA – 16zł

        Gorąca czekolada, 4cl Cointreau, bita śmietana (napój dostępny także w wersji bezalkoholowej)jesienne menu

         
      8. OSTRA JESIEŃ – 20zł

        4cl Żubrówka Liście Klonu, 4cl Seagram’s, sok jabłkowy, świeże zielone chilli, cynamon jesienne menu

         
      9. INDYJSKA SZARLOTKA – 20zł

        8cl Martini Bianco, sok jabłkowy, cynamon, syrop imbirowy, Angostura jesienne menu

Lunch Menu

LUNCH MENU 

Nasze Lunch menu zawiera 8 dań, które możecie sobie dowolnie wybrać od otwarcia lokalu do godziny 16:00. Każde danie z lunch menu podajemy z chlebkiem naan oraz ryżem basmati. CENA 17,90zł

Poniżej opisy dań z Lunch Menu

    • CHICKEN TIKKA MASALA: Grillowany kurczak w popularnym indyjskim sosie na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli
    • CHICKEN JALFREZI: Kawałki kurczaka w aromatycznym indyjskim sosie Masala na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli w towarzystwie warzyw
    • BUTTER CHICKEN: Kurczak grillowany w piecu Tandoor podawany w sosie pomidorowo-maślanym z dodatkiem śmietanki 
    • CHICKEN MADRAS: Kurczak w bardzo ostrym sosie na bazie pasty z czerwonego chilli, imbiru, czosnku, przypraw i kokosu
    • PALAK PANEER: Serek indyjski w popularnym szpinakowo-śmietanowym sosie
    • NAVRATAN VEG KORMA: warzywa z serkiem indyjskim w łagodnym orzechowym sosie
    • GULMELI PANEER CHATTA: Serek indyjski z siekaną papryką i cebula i pikantnym sosie curry
    • PUNJABI CHANA MASALA: Cieciorka w sosie pomidorowo- cebulowym

Lunch Menu ganesh