Rotator potraw Opolczyka

Letnie Menu

LETNIE MENU

LETNIE MENU W SIECI RESTAURACJI GANESH

Latem 2018 przygotowaliśmy dla Was absoultną petardę!!! Nasza oferta w ciepłych miesiącach, powiększyła się o LETNIE MENU

Jej autorem jest nasz niezastąpiony Tapi Sharma, który dołożył wszelkich starań by przygotować dla Was potrawy lekkie ale sycące, aromatyczne, zaskakujące w formie i smaku. Kto zna Tapiego ten domyśla się, że dania są wegetariańskie. Jednak tym razem poszedł o krok dalej i przygotowane potrawy są WEGAŃSKIE! Poniżej przedstawiamy Wam bohaterów oferty LETNIE MENU:

  1. WEG BURGER 22zł

Warzywny burger podawany ze świeżymi warzywami

Veg Burger

2. RED BEAN BURGER 22zł

Burger z czerwonej fasoli podawany ze świeżymi warzywami

Red Bean Burger

 

3. CHICKPEAS BURGER 22zł

Burger z cieciorki podawany ze świeżymi warzywami

Chickpeas Burger

 

4. REFRESGING POMEGRANATE SALAD 18zł

Sałatka z granatem, ziemniakami, miętą, pomidorem i cebulą podawana z małym chlebkiem naan posypanym czarnuszką

Refreshing Pomegranate Salad

5. LENTIL SALAD 18zł

Sałatka z soczewicą MUNG, ogórkiem i wiórkami kokosowymi podawana z małym chlebkiem naan posypanym czarnuszką

Lentil Salad

 

 

 

 

A autorem całego zamieszania jest ten Pan. Poznajcie naszego Szefa – Tapi Sahrma

Warsztaty Kulinarne
Tapi Sharma

TAPI SHARMA– hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.

„Przez żołądek do serca”- tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji GANESH. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej  zawitać swoją kuchnią również do naszych domów. 

Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy  kulinarne na różnych poziomach zaawansowania. Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: biuro@tapigotuje.pl

Warsztaty Kulinarne

Warsztaty kulinarne z Tapim w INDIACH

Warsztaty kulinarne z Tapim w INDIACH

TERMIN: 22.09-29.09.2018 +7 dni pobyt na Goa

 

Warsztaty Kulinarne
Tapi Sharma

Od jakiegoś czasu, znany Wam wszystkim doskonale Tapi , prowadząc warsztaty kulinarne szkoli Was w zakresie kuchni indyjskiej. Zdradza jej tajemnice, podpowiada na co najbardziej zwracać uwagę podczas przygotowywania potraw, uczy jak prawidłowo używać trochę mniej znanych nam przypraw. Zawsze towarzyszy temu świetna zabawa, duża dawka humoru i luzu. 

Bardzo często podczas warsztatów pojawiają się pytania na które odpowiedź jest jedynie suchym zdaniem.  Czemu hindusi tak zachwycają się mango skoro ten owoc jest taki twardy i kwaśny? Czy kerala faktycznie jest tak gorzka? Jak najlepiej przyrządzać okrę? Dlatego Tapi we współpracy z Asia Dream Trips pragnie zabrać Was do Indii w których się urodził i spędził całe dzieciństwo. Wspólnie zaplanowali dla Was wiele atrakcji:

  • warsztaty pod okiem naszego Mistrza -oczywiście 🙂
  • spacery ulicami Delhi połączone ze wspomnieniami Tapiego z dzieciństwa. Degustacją słynnych przekąsek streetfoodu, poznacie ich proces przygotowania.
  • odwiedzicie bazary, poznacie specyficzne dla tego kraju owoce, warzywa, przyprawy. Poznacie prawdziwy smak dojrzałego mango! 🙂
  • nie zabraknie oczywiście zwiedzania najbardziej znanych miejsc miast Rajasthanu: Delhi, Jaipuru i Agry

 

Szczegółowy program poznacie tutaj

To jak? Z kim Tapi widzi się w Indiach?

Lunch Menu

LUNCH MENU 

Nasze Lunch menu zawiera 8 dań, które możecie sobie dowolnie wybrać od otwarcia lokalu do godziny 16:00. Każde danie z lunch menu podajemy z chlebkiem naan oraz ryżem basmati. CENA 17,90zł

Poniżej opisy dań z Lunch Menu

    • CHICKEN TIKKA MASALA: Grillowany kurczak w popularnym indyjskim sosie na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli
    • CHICKEN JALFREZI: Kawałki kurczaka w aromatycznym indyjskim sosie Masala na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli w towarzystwie warzyw
    • BUTTER CHICKEN: Kurczak grillowany w piecu Tandoor podawany w sosie pomidorowo-maślanym z dodatkiem śmietanki 
    • CHICKEN MADRAS: Kurczak w bardzo ostrym sosie na bazie pasty z czerwonego chilli, imbiru, czosnku, przypraw i kokosu
    • PALAK PANEER: Serek indyjski w popularnym szpinakowo-śmietanowym sosie
    • NAVRATAN VEG KORMA: warzywa z serkiem indyjskim w łagodnym orzechowym sosie
    • GULMELI PANEER CHATTA: Serek indyjski z siekaną papryką i cebula i pikantnym sosie curry
    • PUNJABI CHANA MASALA: Cieciorka w sosie pomidorowo- cebulowym

Lunch Menu ganesh

Poniedziałki Indyjskich Smaków

Ta wiadomość z pewnością ucieszy największych łasuchów! Od tej pory w każdy poniedziałek od godz. 17.00 czeka na Was specjalna atrakcja. Płacicie 40 zł, dostajecie talerz i podchodzicie do bufetu… tyle razy, ile tylko będziecie w stanie! Każdego tygodnia czekają na Was cztery różne dania główne (dwa wegetariańskie, dwa mięsne) oraz mnóstwo dodatków!

Śledźcie naszą stronę i Facebooka, gdzie zawsze kilka dni wcześniej podajemy menu na najbliższy poniedziałek.