Jesienne menu po indyjsku

Jesienne menu dorzuciliśmy do standardowej oferty. Będzie Was ono rozgrzewało do końca marca 2018r.

Poniżej przedstawiamy wszystkie pozycje i zachęcamy do próbowania dań, które zawiera nasze jesienne menu. Powstało ono przy współpracy kucharzy z naszych restauracji oraz założyciela sieci indyjskich restauracji Ganesh Tapiego Sharmy

      1. ALOO TAMATAR SUBJI – 22zł

        Rozdrobnione ziemniaki z pomidorami, doprawione rozgrzewającym imbirem, chilli i kolendrą. DANIE WEGAŃSKIE – SZCZEGÓLNIE POLECANE PRZEZ TAPIEGO Jesienne Menu

      2. BEETROOT KEBAB – 25zł

        Smażone kotlety z buraków i orzechów nerkowca; podawane z dipem ze świeżej kolendry – DANIE WEGAŃSKIE- SZCZEGÓLNIE POLECANE PRZEZ TAPIEGOJesienne Menu

         
      3. MOOLI KOFTA – 28zł

        Pulpety z białej rzepy z dodatkiem orzechów nerkowca i kokosa; podawane w czosnkowo – jogurtowym sosie Jesienne Menu

         
      4. AMRITSARI CHICKEN KOFTA – 28zł

        Pulpety z kurczaka w aromatycznym sosie z pomidorów i orzechów nerkowcajesienne menu

         
      5. KASHMIRI CHICKEN TANGRI – 32zł

        2 szt grillowanych udek z kurczaka w warzywno – jogurtowym sosie doprawionym przyprawami korzennymi jesienne menu

         
      6. AJVAIN FISH – 25zł

        Ryba marynowana w  ziołowym sosie, grillowana w piecu Tandoor; podawana z dipem ze świeżej kolendry jesienne menu

         
      7. POMARAŃCZOWA PRALINA – 16zł

        Gorąca czekolada, 4cl Cointreau, bita śmietana (napój dostępny także w wersji bezalkoholowej)jesienne menu

         
      8. OSTRA JESIEŃ – 20zł

        4cl Żubrówka Liście Klonu, 4cl Seagram’s, sok jabłkowy, świeże zielone chilli, cynamon jesienne menu

         
      9. INDYJSKA SZARLOTKA – 20zł

        8cl Martini Bianco, sok jabłkowy, cynamon, syrop imbirowy, Angostura jesienne menu