Box right Piotrkowska

Letnie Menu

LETNIE MENU

LETNIE MENU W SIECI RESTAURACJI GANESH

Latem 2018 przygotowaliśmy dla Was absoultną petardę!!! Nasza oferta w ciepłych miesiącach, powiększyła się o LETNIE MENU

Jej autorem jest nasz niezastąpiony Tapi Sharma, który dołożył wszelkich starań by przygotować dla Was potrawy lekkie ale sycące, aromatyczne, zaskakujące w formie i smaku. Kto zna Tapiego ten domyśla się, że dania są wegetariańskie. Jednak tym razem poszedł o krok dalej i przygotowane potrawy są WEGAŃSKIE! Poniżej przedstawiamy Wam bohaterów oferty LETNIE MENU:

  1. WEG BURGER 22zł

Warzywny burger podawany ze świeżymi warzywami

Veg Burger

2. RED BEAN BURGER 22zł

Burger z czerwonej fasoli podawany ze świeżymi warzywami

Red Bean Burger

 

3. CHICKPEAS BURGER 22zł

Burger z cieciorki podawany ze świeżymi warzywami

Chickpeas Burger

 

4. REFRESGING POMEGRANATE SALAD 18zł

Sałatka z granatem, ziemniakami, miętą, pomidorem i cebulą podawana z małym chlebkiem naan posypanym czarnuszką

Refreshing Pomegranate Salad

5. LENTIL SALAD 18zł

Sałatka z soczewicą MUNG, ogórkiem i wiórkami kokosowymi podawana z małym chlebkiem naan posypanym czarnuszką

Lentil Salad

 

 

 

 

A autorem całego zamieszania jest ten Pan. Poznajcie naszego Szefa – Tapi Sahrma

Warsztaty Kulinarne
Tapi Sharma

TAPI SHARMA– hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.

„Przez żołądek do serca”- tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji GANESH. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej  zawitać swoją kuchnią również do naszych domów. 

Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy  kulinarne na różnych poziomach zaawansowania. Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu: biuro@tapigotuje.pl

LETNIE MENU!!!

Upał! Żar leje się z nieba! Dla tych co nie lubią grzać się przy indyjskich ostrych papryczkach mamy fantastyczną alternatywę! Lekkie a zarazem sycące propozycje od naszych kucharzy zachwycą każdego!

 
SUMMER DAAL SOUP [12zł] Letnia zupa z żółtej soczewicy z kminkiem indyjskim


DELHI CHANA CHAAT [20zł] Sałatka z cieciorką, ziemniakami, pomidorami i czerwoną cebulą doprawiona świeżą kolendrą i indyjskimi przyprawami


ALOO TIKKA [14zł] Ziemniaki marynowane w sosie jogurtowym z dodatkiem kozieradki, chilli i kruszonego pieprzu – grillowane w piecu Tandoor; ziemniaki podajemy z dipem ze świeżej kolendry


REFRESHING SALAD [18zł] Sałatka przygotowywana według ajurwedyjskiej receptury- wykonana z tartego ogórka i mięty z dodatkiem kawałków marchwi, zielonej papryki, pomidora, czerwonej cebuli i serka Paneer


PEEPPER & PEPPER Sałatka podawana na ciepło z grubo krojoną papryką, czerwoną cebulą i pomidorem doprawiana chilli, świeżym imbirem oraz szczyptą anyżu. Do wyboru z:
Serkiem Paneer [22zł]
Krewetkami [29zł]


GOA SUMMER RICE ryż podsmażany z warzywami oraz aromatycznymi przyprawami z dodatkiem wiórków kokosowych. Do wyboru z:
Serkiem Paneer [25zł]
Mixem serka, krewetek i kurczaka [32zl]

 

Do tego MOJITO w różnych wersjach smakowych w cenie 22zł!

    

Spotkaj sie wigilijnie

Grudzień to czas pędu. W pracy gonią bo kończy się rok. W domu trzeba przygotowywać się do świąt. Prezenty same się nie kupią! 

Pamiętaj jednak o sobie i chwili relaksu. Wśród najbliższych. Zarezerwuj stolik dla siebie i przyjaciół. Zarezerwuj wcześniej stolik i daj nam znać jakie smaki do Was najbardziej trafiają. My dostosujemy menu specjalnie dla Ciebie! 

gaesh-wigilia

Warsztaty kulinarne 08.03!

Miłe Panie

rezerwujcie miejsca na warsztaty kulinarne, które odbędą się w dniu Waszego święta tj.08.03.2015 o godzinie 10:00 w naszej restauracji przy ul. Piotrkowskiej 69 ! Lepimy chlebki naan, przygotowujemy przystawki, uczymy się robić dania główne z naszej karty menu. Warsztaty prowadzi założyciel sieci Tapinder Sharma! 

Liczba miejsc ograniczona więc chwytajcie za telefon !

(42) 632 23 20

warsztaty

Dania spoza karty

Znudzeni daniami z karty ? Wpadajcie w środy do lokalu przy ul. Piotrkowskiej 69 ! Od godziny 16:00 co tydzień serwujemy dania których na co dzień nie zamówicie. 

01.07. RAJMA CUTLET– kotlety z czerwonej fasoli, cukinii, marchewki, czerwonej cebuli, zielonego chilli, imbiru, czosnku i kolendry podawane z surówką, sosem jogurtowym i chlebkiem Naan (2szt) 18zł

 

DSC04094

08.07. INDIAN PASTA- makaron tagliatelle podsmażany z cukinią, bakłażanem, indyjskim serkiem Paneer, czerwoną cebulą, kalafiorem, marchewką, zielonym chilli, imbirem, czosnkiem i kolendrą w lekkim sosie śmietanowym, 20zł

DSC04062

15.07. HARA BHARA KEBAB– pulpety z zielonych warzyw grillowane w indyjskim piecu Tandoor podawane z surówką oraz chlebkiem Naan lub Roti (3szt) 20zł

HaraBharaKebab

 

22.07. BHINDI MASALA- okra podsmażana w sosie ze świeżych pomidorów, ziemniaków, cebuli, chillli oraz indyjskich przypraw podawana z białym ryżem Basmati lub z chlebkiem Naan lub Roti, 22zł

 

Bhindi Masala1

 

29.07. CHANA TIKKI- kotlety z cieciorki ze świeżym imbirem, chilli, czosnkiem i indyjskimi przyprawami podawane z surówką i indyjskim chlebkiem z miętą (Pudina Parantha) (2szt) 18zł

Kotlet3