Box right Piotrkowska

Jesienne menu po indyjsku

Jesienne menu dorzuciliśmy do standardowej oferty. Będzie Was ono rozgrzewało do końca marca 2018r.

Poniżej przedstawiamy wszystkie pozycje i zachęcamy do próbowania dań, które zawiera nasze jesienne menu. Powstało ono przy współpracy kucharzy z naszych restauracji oraz założyciela sieci indyjskich restauracji Ganesh Tapiego Sharmy

      1. ALOO TAMATAR SUBJI – 22zł

        Rozdrobnione ziemniaki z pomidorami, doprawione rozgrzewającym imbirem, chilli i kolendrą. DANIE WEGAŃSKIE – SZCZEGÓLNIE POLECANE PRZEZ TAPIEGO Jesienne Menu

      2. BEETROOT KEBAB – 25zł

        Smażone kotlety z buraków i orzechów nerkowca; podawane z dipem ze świeżej kolendry – DANIE WEGAŃSKIE- SZCZEGÓLNIE POLECANE PRZEZ TAPIEGOJesienne Menu

         
      3. MOOLI KOFTA – 28zł

        Pulpety z białej rzepy z dodatkiem orzechów nerkowca i kokosa; podawane w czosnkowo – jogurtowym sosie Jesienne Menu

         
      4. AMRITSARI CHICKEN KOFTA – 28zł

        Pulpety z kurczaka w aromatycznym sosie z pomidorów i orzechów nerkowcajesienne menu

         
      5. KASHMIRI CHICKEN TANGRI – 32zł

        2 szt grillowanych udek z kurczaka w warzywno – jogurtowym sosie doprawionym przyprawami korzennymi jesienne menu

         
      6. AJVAIN FISH – 25zł

        Ryba marynowana w  ziołowym sosie, grillowana w piecu Tandoor; podawana z dipem ze świeżej kolendry jesienne menu

         
      7. POMARAŃCZOWA PRALINA – 16zł

        Gorąca czekolada, 4cl Cointreau, bita śmietana (napój dostępny także w wersji bezalkoholowej)jesienne menu

         
      8. OSTRA JESIEŃ – 20zł

        4cl Żubrówka Liście Klonu, 4cl Seagram’s, sok jabłkowy, świeże zielone chilli, cynamon jesienne menu

         
      9. INDYJSKA SZARLOTKA – 20zł

        8cl Martini Bianco, sok jabłkowy, cynamon, syrop imbirowy, Angostura jesienne menu

Spotkaj sie wigilijnie

Grudzień to czas pędu. W pracy gonią bo kończy się rok. W domu trzeba przygotowywać się do świąt. Prezenty same się nie kupią! 

Pamiętaj jednak o sobie i chwili relaksu. Wśród najbliższych. Zarezerwuj stolik dla siebie i przyjaciół. Zarezerwuj wcześniej stolik i daj nam znać jakie smaki do Was najbardziej trafiają. My dostosujemy menu specjalnie dla Ciebie! 

gaesh-wigilia

Warsztaty kulinarne 08.03!

Miłe Panie

rezerwujcie miejsca na warsztaty kulinarne, które odbędą się w dniu Waszego święta tj.08.03.2015 o godzinie 10:00 w naszej restauracji przy ul. Piotrkowskiej 69 ! Lepimy chlebki naan, przygotowujemy przystawki, uczymy się robić dania główne z naszej karty menu. Warsztaty prowadzi założyciel sieci Tapinder Sharma! 

Liczba miejsc ograniczona więc chwytajcie za telefon !

(42) 632 23 20

warsztaty

Dania spoza karty

Znudzeni daniami z karty ? Wpadajcie w środy do lokalu przy ul. Piotrkowskiej 69 ! Od godziny 16:00 co tydzień serwujemy dania których na co dzień nie zamówicie. 

01.07. RAJMA CUTLET– kotlety z czerwonej fasoli, cukinii, marchewki, czerwonej cebuli, zielonego chilli, imbiru, czosnku i kolendry podawane z surówką, sosem jogurtowym i chlebkiem Naan (2szt) 18zł

 

DSC04094

08.07. INDIAN PASTA- makaron tagliatelle podsmażany z cukinią, bakłażanem, indyjskim serkiem Paneer, czerwoną cebulą, kalafiorem, marchewką, zielonym chilli, imbirem, czosnkiem i kolendrą w lekkim sosie śmietanowym, 20zł

DSC04062

15.07. HARA BHARA KEBAB– pulpety z zielonych warzyw grillowane w indyjskim piecu Tandoor podawane z surówką oraz chlebkiem Naan lub Roti (3szt) 20zł

HaraBharaKebab

 

22.07. BHINDI MASALA- okra podsmażana w sosie ze świeżych pomidorów, ziemniaków, cebuli, chillli oraz indyjskich przypraw podawana z białym ryżem Basmati lub z chlebkiem Naan lub Roti, 22zł

 

Bhindi Masala1

 

29.07. CHANA TIKKI- kotlety z cieciorki ze świeżym imbirem, chilli, czosnkiem i indyjskimi przyprawami podawane z surówką i indyjskim chlebkiem z miętą (Pudina Parantha) (2szt) 18zł

Kotlet3