Box left Piotrkowska

Warsztaty Kulinarne

Warsztaty kulinarne z Tapim w INDIACH

Warsztaty kulinarne z Tapim w INDIACH

TERMIN: 22.09-29.09.2018 +7 dni pobyt na Goa

 

Warsztaty Kulinarne
Tapi Sharma

Od jakiegoś czasu, znany Wam wszystkim doskonale Tapi , prowadząc warsztaty kulinarne szkoli Was w zakresie kuchni indyjskiej. Zdradza jej tajemnice, podpowiada na co najbardziej zwracać uwagę podczas przygotowywania potraw, uczy jak prawidłowo używać trochę mniej znanych nam przypraw. Zawsze towarzyszy temu świetna zabawa, duża dawka humoru i luzu. 

Bardzo często podczas warsztatów pojawiają się pytania na które odpowiedź jest jedynie suchym zdaniem.  Czemu hindusi tak zachwycają się mango skoro ten owoc jest taki twardy i kwaśny? Czy kerala faktycznie jest tak gorzka? Jak najlepiej przyrządzać okrę? Dlatego Tapi we współpracy z Asia Dream Trips pragnie zabrać Was do Indii w których się urodził i spędził całe dzieciństwo. Wspólnie zaplanowali dla Was wiele atrakcji:

  • warsztaty pod okiem naszego Mistrza -oczywiście 🙂
  • spacery ulicami Delhi połączone ze wspomnieniami Tapiego z dzieciństwa. Degustacją słynnych przekąsek streetfoodu, poznacie ich proces przygotowania.
  • odwiedzicie bazary, poznacie specyficzne dla tego kraju owoce, warzywa, przyprawy. Poznacie prawdziwy smak dojrzałego mango! 🙂
  • nie zabraknie oczywiście zwiedzania najbardziej znanych miejsc miast Rajasthanu: Delhi, Jaipuru i Agry

 

Szczegółowy program poznacie tutaj

To jak? Z kim Tapi widzi się w Indiach?

Wigilia w GANESH Piotrkowska 69

WIGILIA/ KOLACJA DLA FIRM W RESTAURACJI INDYJSKIEJ GANESH PIOTRKOWSKA 69. 

Oferujemy możliwość zorganizowania spotkania firmowego w indyjskim stylu. W naszej restauracji w Ganesh Piotrkowska 69 serwujemy aromatyczne i autentyczne jedzenie indyjskie. Mamy bardzo bogate doświadczenie w organizowaniu spotkań dla firm, imprez firmowych. Wigilia firmowa jest także świetną okazją do skorzystania z naszych usług. 

Nasza restauracja posiada miejsce dla 30 gości. Pragniemy zaprosić do współpracy wszystkie firmy zainteresowane organizacją przyjęcia wigilijnego lub spotkania firmowego dla swoich pracowników.

Poniżej znajduje się przykładowa oferta jak może smakować u nas wigilia

  1. Przykładowe Menu – wersja MINI 90zł/os

Przystawki:
Mix Starter (mix wszystkich dostępnych przystawek)

  • chipsy indyjskie z mąki z soczewicy – Papadums
  • serek indyjski panierowany w mące grochowej – Paneer Pakora
  • placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej – Onion Bhaji
  • skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Lolly Pop
  • warzywa panierowane w mące grochowej – Mix Veg Pakora
  • kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Pakora
  • pierożki z farszem z ziemniaków i groszku – Veg Samosa

Dania Główne:

  • Butter Chicken (kawałki grillowanego kurczaka w łagodnym sosie pomidorowo-maślanym ze śmietanką i suszonymi liśćmi kozieradki)
  • Masala Mutton (baranina w popularnym indyjskim sosie na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli)
  • Veg Sizzlers (pieczone kawałki indyjskiego serka Paneer, papryki, cebuli, pomidorów i chlebków Naan podane na gorącej patelni)
  •  Fish Curry (ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)

Dodatki:

  • Biały ryż Basmati
  • Podsmażany kolorowy ryż Basmati – Saffron Pulao
  • Tradycyjne chlebki z mąki indyjskiej – Roti

Dla każdej osoby przewidziane są 2 lampki wina białego/czerwonego lub 2 szklanki 0,5l piwa Napoje w dzbankach (woda gazowana,woda niegazowana, coca-cola, sok jabłkowy, sok pomarańczowy) w nieograniczonej ilości.

2. Przykładowe menu – wersja MAXI 125zł/os

Przystawki:
Mix Starter (mix wszystkich dostępnych przystawek):

  • chipsy indyjskie z mąki z soczewicy – Papadums
  • serek indyjski panierowany w mące grochowej – Paneer Pakora
  • placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej – Onion Bhaji
  • skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Lolly Pop
  • warzywa panierowane w mące grochowej – Mix Veg Pakora
  • kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Pakora
  •  pierożki z farszem z ziemniaków i groszku – Veg Samosa

Dania Główne: 

  •  Butter Chicken (kawałki grillowanego kurczaka w łagodnym sosie pomidorowo-maślanym ze śmietanką i suszonymi liśćmi kozieradki)
  • Gulmeli Mutton Chatta (baranina z siekaną papryką i cebulą w pikantnym sosie Curry)
  • Mix Sizzlers (pieczone kawałki kurczaka, baraniny, indyjskiego serka Paneer, papryki, cebuli, pomidorów i chlebków Naan podane na gorącej patelni)
  • Fish Curry (ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)
  • Dal Makhani (czarna soczewica w sosie śmietanowo-maślanym)
  • Chicken Tikka Masala (kawałki grillowanego kurczaka w sosie na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli)
  • Navratan Veg Korma (warzywa z indyjskim serkiem Paneer w łagodnym sosie z orzechów nerkowca i śmietany)

Dodatki:

  • Biały ryż Basmati
  • Podsmażany kolorowy ryż Basmati – Saffron Pulao
  • Chlebki indyjskie z masłem i czosnkiem – Garlic Naan
  • Tradycyjne chlebki z mąki indyjskiej – Roti 

Dla każdej osoby przewidziane są 4 lampki wina białego/czerwonego lub 4 szklanki 0,5l piwa Napoje w dzbankach (woda gazowana, woda niegazowana, coca-cola,  sok jabłkowy, sok pomarańczowy) w nieograniczonej ilości.

Wigilia w Ganesh Piotrkowska 69

Zachęcamy do kontaktu: lodz@ganesh.pl

Gotuj z Tapim!

Właściciel naszych restauracji- Tapinder Sharma– dołączył do zacnego grona instruktorów gotowania w Instytucie Sztuki Kulinarnej ! Na kursie kuchni Indyjskiej pod jego okiem dowiesz się jak m.in. przygotować słynny indyjski omlet, dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera filmu „Podróż na sto stóp”. Sprawdź najbliższy termin TU i rezerwuj miejsca póki jeszcze są!13330957_1132639766758083_7852118714712674737_n

13325690_1132640226758037_7227977403433094885_n  13346688_1132640576758002_1015065540347391053_n

Dzień Kobiet

dku

Miłe Panie ! W niedzielę świętujemy !!!

w naszych lokalach będziecie mogły sobie m.in. ozdobić dłonie henną, pomalować paznokcie czy upleść warkoczyki. Przywitamy Was indyjskim koktajlem a pożegnamy pachnącym kwiatkiem. Koniecznie wpadajcie i bawcie się z nami!

Weekend Adrzejkowy

Zapraszamy wszystkich Łodzian na Weekend Andrzejkowy (29-30.11) do lokalu przy ul. Piotrkowskiej 69. Każdy z gości po posiłku dostanie deser. Dodatkową atrakcją będzie możliwość wzięcia udziału w Andrzejkowej Loterii. Po weekendzie rozlosujemy zwycięzców! 

Do wygrania będą vouchery do naszej restauracji, podwójne zaproszenia na zajęcia jogi w szkole Stacja Joga przy Piotrkowskiej 149 lok 4 oraz podwójne zaproszenia do kina Charlie na dowolny seans

 

Diwali – Święto Światła

divaliII (571x800)

 

Zapraszamy wszystkich w czwartek 23.10 do naszych lokali, kiedy to obchodzimy jedno z ważniejszych dni w hinduskim kalendarzu. Tego dnia nasze restauracje rozświetlają się milionem lampek, lampeczek, świec, świeczuszek na znak zwycięstwa światła nad ciemnością. Po obfitym posiłku zapraszamy na słodki bufet z herbatą indyjską na czele a przed wyjściem otrzymacie upominek.

Do zobaczenia !

Warsztaty kulinarne na Piotrkowskiej 69

Wszystkich entuzjastów gotowania zapraszamy na warsztaty kulinarne z kuchni indyjskiej, które w sobotę 14 czerwca w kolebce Ganesha osobiście poprowadzi właściciel sieci, Tapinder Sharma.

W programie m.in. przygotowywanie Onion Bhaji, lepienie placków naan, gotowanie dań głównych, opowieści o Indiach… i wiele więcej!

Wstęp 99 zł. Zapisy do 13 czerwca w łódzkich restauracjach sieci. Gorąco zapraszamy!

warztaty Łódź