Box left główna

Warsztaty kulinarne z Tapim

Warsztaty kulinarne z Tapim -czyli jak ugotować ryż Basmati?

Tapi Sharma – założyciel restauracji Ganesh – zaprasza Was wszystkich na swoje warsztaty kulinarne organizowane w naszych lokalach. Możecie sprawić sobie / lub komuś prezent Mikołajkowy, bo wszystkie będą organizowane właśnie w okolicach tego dnia. 

Zapewne wielokrotnie po wizycie w naszej restauracji zadawałeś sobie pytanie: jak ugotować ryż Basmati, żeby był taki sypki? Czemu w restauracji Ganesh on się nigdy nie klei tak jak wtedy kiedy ugotuję go ja?Oj, ta Dal Tadka taka pyszna! Chciałbym umieć ją tak ugotować !

Warsztaty kulinarne z Tapim są świetną okazją by poznać te tajniki. I nie tylko! Menu jakie przewidujemy:

  • BREAD PAKORA (smażon chleb tostowy z farszem z ziemniaka i kolendry)
  • INDYJSKI OMLET
  • DHANIA CHUTNEJ (dip ze świeżej kolendry)
  • GOTOWANIE RYŻU BASMATI
  • DAL TADKA
  • PUNJABI CHOLE (cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym)
  • JEERA RICE (ryż podsmażany z kuminem)
  • MANGO LASSI (napój jogurtowy z mango)

Oczywiście warsztaty kulinarne z Tapim to nie tylko gotowanie ale przede wszystkim świetna zabawa, mnóstwo ciekawych historii prosto z Indii, olbrzymia dawka wiedzy nt przypraw i gotowania w Indiach. Dlaczego dodają tyle chilli, po co do każdego dania dodają kurkumę i o co chodzi z tymi świętymi krowami? 

Zapraszamy Was serdecznie do najbliższej lokalizacji od Waszego miejsca zamieszkania na warsztaty kulinarne z Tapim:

  1.  04.12.2017 godz 18:00 KRAKÓW zapisy: krakow@ganesh.pl
  2. 05.12.2017 godz 18:00 ŁÓDŹ zapisy: lodz@ganesh.pl
  3. 06.06.2017 godz 18:00 WARSZAWA zapisy: ken@ganesh.pl

CENA: 200zł/os
Czas trwania: ok 4h

Warsztaty Kulinarne Tapinder Sharma

Tapinder Sharma -właściciel indyjskich restauracji Ganesh. Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
     „Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

 

Spotkanie z Pauliną Młynarską

Już 27 kwietnia zapraszamy Was bardzo serdecznie na spotkanie wokół książek i warsztatów #miejscemocy Pauliny Młynarskiej. Będzie o podróżach- tych bliższych i dalszych, o wyprawach do Azji organizowanych razem z cudownymi dziewczynami z #asiadreamtrips. Dowiecie się więcej o wyprawach organizowanych przez Asia Dream Trips wraz z Pauliną; tym razem czeka na Was Nepal, Bali, Sri Lanka i Kerala. Będzie też można posłuchać opowieści uczestniczek z naszych dotychczasowych miejsc mocy. Jak zawsze będzie też możliwość zakupienia książek Pauliny.
Będzie wesoło, ciepło, inspirująco i serdecznie!!
Gorąco zapraszamy! Przybywajcie!

banernowy banernowy1

Gotuj z Tapim!

Właściciel naszych restauracji- Tapinder Sharma– dołączył do zacnego grona instruktorów gotowania w Instytucie Sztuki Kulinarnej ! Na kursie kuchni Indyjskiej pod jego okiem dowiesz się jak m.in. przygotować słynny indyjski omlet, dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera filmu „Podróż na sto stóp”. Sprawdź najbliższy termin TU i rezerwuj miejsca póki jeszcze są!13330957_1132639766758083_7852118714712674737_n

13325690_1132640226758037_7227977403433094885_n  13346688_1132640576758002_1015065540347391053_n

Które Indie Ty znasz?

Publication1

Które Indie Ty znasz? – ten intrygujący temat nie został wybrany przypadkowo.

Zapraszamy na spotkanie, podczas którego postaramy się wspólnie znaleźć na nie odpowiedź oraz sprawdzić, na ile pełny jest nasz obraz tego kraju.

Czy potrafimy uchwycić jego różnorodność?

Czy to, co o nim wiemy wystarcza, by powiedzieć „znam Indie”?

Zapraszamy zarówno tych, którzy znają Indie, bo je odwiedzili i tych, którzy dopiero chcą je poznać.

O swoich wrażeniach z trzech pobytów w Indiach opowie Konrad Jęcek – fotograf, podróżnik i miłośnik tego wspaniałego kraju.

Zapraszamy do śledzenia bloga oraz facebooka restauracji: 

Dzień Kobiet

dku

Miłe Panie ! W niedzielę świętujemy !!!

w naszych lokalach będziecie mogły sobie m.in. ozdobić dłonie henną, pomalować paznokcie czy upleść warkoczyki. Przywitamy Was indyjskim koktajlem a pożegnamy pachnącym kwiatkiem. Koniecznie wpadajcie i bawcie się z nami!

Zamknięcie restauracji przy ul. Marszałkowskiej 10/16

DSC_4672

Długo zwlekaliśmy z tą decyzją, ale w końcu postanowiliśmy ją podjąć. Wyprowadzamy się z Marszałkowskiej. Za naszą decyzją stoją powody natury biznesowej wynikające ze strategii zarządzania siecią.

Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzali nas w tym miejscu. Mamy nadzieję, że chwile spędzone w naszej restauracji będziecie wspominali ciepło, a na myśl o tutejszych potrawach jeszcze długo będzie ciekła Wam ślinka Na pocieszenie wszystkim warszawiakom przypominamy, że w stolicy w dalszym ciągu możecie znaleźć nas w dwóch pozostałych lokalizacjach: przy ul. Grzybowskiej 61 (Galeria Platinum Towers) i przy Al. KEN 93 (Galeria Metro).

Raz jeszcze dziękujemy Wam za czas, który wspólnie spędziliśmy w tym miejscu!

Diwali – Święto Światła

divaliII (571x800)

 

Zapraszamy wszystkich w czwartek 23.10 do naszych lokali, kiedy to obchodzimy jedno z ważniejszych dni w hinduskim kalendarzu. Tego dnia nasze restauracje rozświetlają się milionem lampek, lampeczek, świec, świeczuszek na znak zwycięstwa światła nad ciemnością. Po obfitym posiłku zapraszamy na słodki bufet z herbatą indyjską na czele a przed wyjściem otrzymacie upominek.

Do zobaczenia !