Box left KEN

Warsztaty kulinarne z Tapim

Warsztaty kulinarne z Tapim -czyli jak ugotować ryż Basmati?

Tapi Sharma – założyciel restauracji Ganesh – zaprasza Was wszystkich na swoje warsztaty kulinarne organizowane w naszych lokalach. Możecie sprawić sobie / lub komuś prezent Mikołajkowy, bo wszystkie będą organizowane właśnie w okolicach tego dnia. 

Zapewne wielokrotnie po wizycie w naszej restauracji zadawałeś sobie pytanie: jak ugotować ryż Basmati, żeby był taki sypki? Czemu w restauracji Ganesh on się nigdy nie klei tak jak wtedy kiedy ugotuję go ja?Oj, ta Dal Tadka taka pyszna! Chciałbym umieć ją tak ugotować !

Warsztaty kulinarne z Tapim są świetną okazją by poznać te tajniki. I nie tylko! Menu jakie przewidujemy:

  • BREAD PAKORA (smażon chleb tostowy z farszem z ziemniaka i kolendry)
  • INDYJSKI OMLET
  • DHANIA CHUTNEJ (dip ze świeżej kolendry)
  • GOTOWANIE RYŻU BASMATI
  • DAL TADKA
  • PUNJABI CHOLE (cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym)
  • JEERA RICE (ryż podsmażany z kuminem)
  • MANGO LASSI (napój jogurtowy z mango)

Oczywiście warsztaty kulinarne z Tapim to nie tylko gotowanie ale przede wszystkim świetna zabawa, mnóstwo ciekawych historii prosto z Indii, olbrzymia dawka wiedzy nt przypraw i gotowania w Indiach. Dlaczego dodają tyle chilli, po co do każdego dania dodają kurkumę i o co chodzi z tymi świętymi krowami? 

Zapraszamy Was serdecznie do najbliższej lokalizacji od Waszego miejsca zamieszkania na warsztaty kulinarne z Tapim:

  1.  04.12.2017 godz 18:00 KRAKÓW zapisy: krakow@ganesh.pl
  2. 05.12.2017 godz 18:00 ŁÓDŹ zapisy: lodz@ganesh.pl
  3. 06.06.2017 godz 18:00 WARSZAWA zapisy: ken@ganesh.pl

CENA: 200zł/os
Czas trwania: ok 4h

Warsztaty Kulinarne Tapinder Sharma

Tapinder Sharma -właściciel indyjskich restauracji Ganesh. Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
     „Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

 

Wigilijna kolacja firmowa w GANESHu

Wigilijna kolacja firmowa po indyjsku to nie szaleństwo a spełnienie oczekiwań Twoich pracowników.

Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty kierowanej dla grup i nie tylko.  Mamy wieloletnie doświadczenie w organizacji kolacji firmowych dla większych jak i mniejszy grup. Wigilijna kolacja firmowa to najlepsza okazja do sprawdzenia naszej kuchni i usług. Poniżej przedstawiamy dwie przykładowe propozycje menu, jednakże dla każdego możemy przygotować indywidualną ofertę:

1.Wigilijna kolacja firmowa wersja MINI – Cena 75zł/os

Przystawki: 

  • Paneer Pakora (smażony indyjski serek Paneer panierowany w mące grochowej)
  • Onion Bhaji (smażone placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej)
  • Mix Veg Pakora (smażone warzywa panierowane w mące grochowej)
  • Chicken Pakora (smażone kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej)
  • Chicken Lollypop (smażone skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej)
  • indyjskie chipsy z soczewicy

Dania główne:

  • Butter Chicken (grillowany kurczak w sosie pomidorowo-maślanym z dodatkiem śmietany)
  • Mutton Masala (baranina w popularnym indyjskim sosie na bazie gęstej pasty ze swieżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnki i chilli)
  • Fish Curry (Ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)
  • Biały ryż Basmati
  • Chlebki Naan/ Butter Naan/ Garlic Naan
  • Kerala Raita (jogurt indyjski z drobno krojoną marchewką i czerwoną cebulą, doprawiony uprażonymi południowoindyjskimi przyprawami)
  • Ganesh Salad (świeże warzywa pokrojone w piórka z przyprawami i chilli

Deser:

  • Gulab Jamun (kuleczki serowe podawane na ciepło)
  • Rasgula (kuleczki serowe podawane na zimno)

Napoje/ Alkohole:

  • Lampka wina domowego (białe/czerwone) lub piwo 0,5 żywiec /os
  • woda gazowana, woda niegazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, sok czarna porzeczka, coca cola

2. Wigilijna kolacja firmowa wersja MAXI – Cena 125zł/os

Przystawki: 

  • ZUPA: z soczewicy lub pomidorowa (do wyboru)
  • Paneer Pakora (smażony indyjski serek Paneer panierowany w mące grochowej)
  • Onion Bhaji (smażone placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej)
  • Mix Veg Pakora (smażone warzywa panierowane w mące grochowej)
  • Chicken Pakora (smażone kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej)
  • Chicken Lollypop (smażone skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej)
  • indyjskie chipsy z soczewicy

Dania główne:

  • Veg Sizzlers (pieczone kawałki indyjskiego serka Paneer, papryki, cebuli, pomidorów i Naanów podane na gorącej patelni)
  • Butter Chicken (grillowany kurczak w sosie pomidorowo-maślanym z dodatkiem śmietany)
  • Fish Curry (Ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)
  • Punjabi Chana Masala (Cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym)
  • Gulmeli paneer Chatta (serek indyjski z siekaną papryką i cebulą w pikantnym sosie curry)
  • Biały ryż Basmati
  • Ryż Basmati z groszkiem i przyprawami
  • Chlebki Naan/ Butter Naan/ Garlic Naan
  • Kerala Raita (jogurt indyjski z drobno krojoną marchewką i czerwoną cebulą, doprawiony uprażonymi południowoindyjskimi przyprawami)
  • Ganesh Salad (świeże warzywa pokrojone w piórka z przyprawami i chilli

Deser:

  • Gulab Jamun (kuleczki serowe podawane na ciepło)
  • Rasgula (kuleczki serowe podawane na zimno)

Napoje/ Alkohole:

  • woda gazowana, woda niegazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, sok czarna porzeczka, coca cola, sprite
  • OPEN BAR 2H: Wino domowe białe/czerwone, wyborowa, Johnie Walker Red

wigilijna kolacja firmowa

 

 

Spotkanie z Pauliną Młynarską

Już 27 kwietnia zapraszamy Was bardzo serdecznie na spotkanie wokół książek i warsztatów #miejscemocy Pauliny Młynarskiej. Będzie o podróżach- tych bliższych i dalszych, o wyprawach do Azji organizowanych razem z cudownymi dziewczynami z #asiadreamtrips. Dowiecie się więcej o wyprawach organizowanych przez Asia Dream Trips wraz z Pauliną; tym razem czeka na Was Nepal, Bali, Sri Lanka i Kerala. Będzie też można posłuchać opowieści uczestniczek z naszych dotychczasowych miejsc mocy. Jak zawsze będzie też możliwość zakupienia książek Pauliny.
Będzie wesoło, ciepło, inspirująco i serdecznie!!
Gorąco zapraszamy! Przybywajcie!

banernowy banernowy1

Gotuj z Tapim!

Właściciel naszych restauracji- Tapinder Sharma– dołączył do zacnego grona instruktorów gotowania w Instytucie Sztuki Kulinarnej ! Na kursie kuchni Indyjskiej pod jego okiem dowiesz się jak m.in. przygotować słynny indyjski omlet, dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera filmu „Podróż na sto stóp”. Sprawdź najbliższy termin TU i rezerwuj miejsca póki jeszcze są!13330957_1132639766758083_7852118714712674737_n

13325690_1132640226758037_7227977403433094885_n  13346688_1132640576758002_1015065540347391053_n

Dzień Kobiet

dku

Miłe Panie ! W niedzielę świętujemy !!!

w naszych lokalach będziecie mogły sobie m.in. ozdobić dłonie henną, pomalować paznokcie czy upleść warkoczyki. Przywitamy Was indyjskim koktajlem a pożegnamy pachnącym kwiatkiem. Koniecznie wpadajcie i bawcie się z nami!

Diwali – Święto Światła

divaliII (571x800)

 

Zapraszamy wszystkich w czwartek 23.10 do naszych lokali, kiedy to obchodzimy jedno z ważniejszych dni w hinduskim kalendarzu. Tego dnia nasze restauracje rozświetlają się milionem lampek, lampeczek, świec, świeczuszek na znak zwycięstwa światła nad ciemnością. Po obfitym posiłku zapraszamy na słodki bufet z herbatą indyjską na czele a przed wyjściem otrzymacie upominek.

Do zobaczenia !