Wydarzenia w Warszawie

Warsztaty Kulinarne

Warsztaty kulinarne z Tapim w INDIACH

Warsztaty kulinarne z Tapim w INDIACH

TERMIN: 22.09-29.09.2018 +7 dni pobyt na Goa

 

Warsztaty Kulinarne
Tapi Sharma

Od jakiegoś czasu, znany Wam wszystkim doskonale Tapi , prowadząc warsztaty kulinarne szkoli Was w zakresie kuchni indyjskiej. Zdradza jej tajemnice, podpowiada na co najbardziej zwracać uwagę podczas przygotowywania potraw, uczy jak prawidłowo używać trochę mniej znanych nam przypraw. Zawsze towarzyszy temu świetna zabawa, duża dawka humoru i luzu. 

Bardzo często podczas warsztatów pojawiają się pytania na które odpowiedź jest jedynie suchym zdaniem.  Czemu hindusi tak zachwycają się mango skoro ten owoc jest taki twardy i kwaśny? Czy kerala faktycznie jest tak gorzka? Jak najlepiej przyrządzać okrę? Dlatego Tapi we współpracy z Asia Dream Trips pragnie zabrać Was do Indii w których się urodził i spędził całe dzieciństwo. Wspólnie zaplanowali dla Was wiele atrakcji:

  • warsztaty pod okiem naszego Mistrza -oczywiście 🙂
  • spacery ulicami Delhi połączone ze wspomnieniami Tapiego z dzieciństwa. Degustacją słynnych przekąsek streetfoodu, poznacie ich proces przygotowania.
  • odwiedzicie bazary, poznacie specyficzne dla tego kraju owoce, warzywa, przyprawy. Poznacie prawdziwy smak dojrzałego mango! 🙂
  • nie zabraknie oczywiście zwiedzania najbardziej znanych miejsc miast Rajasthanu: Delhi, Jaipuru i Agry

 

Szczegółowy program poznacie tutaj

To jak? Z kim Tapi widzi się w Indiach?

Wigilijna kolacja firmowa w GANESHu

Wigilijna kolacja firmowa po indyjsku to nie szaleństwo a spełnienie oczekiwań Twoich pracowników.

Zachęcamy do skorzystania z naszej oferty kierowanej dla grup i nie tylko.  Mamy wieloletnie doświadczenie w organizacji kolacji firmowych dla większych jak i mniejszy grup. Wigilijna kolacja firmowa to najlepsza okazja do sprawdzenia naszej kuchni i usług. Poniżej przedstawiamy dwie przykładowe propozycje menu, jednakże dla każdego możemy przygotować indywidualną ofertę:

1.Wigilijna kolacja firmowa wersja MINI – Cena 75zł/os

Przystawki: 

  • Paneer Pakora (smażony indyjski serek Paneer panierowany w mące grochowej)
  • Onion Bhaji (smażone placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej)
  • Mix Veg Pakora (smażone warzywa panierowane w mące grochowej)
  • Chicken Pakora (smażone kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej)
  • Chicken Lollypop (smażone skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej)
  • indyjskie chipsy z soczewicy

Dania główne:

  • Butter Chicken (grillowany kurczak w sosie pomidorowo-maślanym z dodatkiem śmietany)
  • Mutton Masala (baranina w popularnym indyjskim sosie na bazie gęstej pasty ze swieżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnki i chilli)
  • Fish Curry (Ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)
  • Biały ryż Basmati
  • Chlebki Naan/ Butter Naan/ Garlic Naan
  • Kerala Raita (jogurt indyjski z drobno krojoną marchewką i czerwoną cebulą, doprawiony uprażonymi południowoindyjskimi przyprawami)
  • Ganesh Salad (świeże warzywa pokrojone w piórka z przyprawami i chilli

Deser:

  • Gulab Jamun (kuleczki serowe podawane na ciepło)
  • Rasgula (kuleczki serowe podawane na zimno)

Napoje/ Alkohole:

  • Lampka wina domowego (białe/czerwone) lub piwo 0,5 żywiec /os
  • woda gazowana, woda niegazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, sok czarna porzeczka, coca cola

2. Wigilijna kolacja firmowa wersja MAXI – Cena 125zł/os

Przystawki: 

  • ZUPA: z soczewicy lub pomidorowa (do wyboru)
  • Paneer Pakora (smażony indyjski serek Paneer panierowany w mące grochowej)
  • Onion Bhaji (smażone placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej)
  • Mix Veg Pakora (smażone warzywa panierowane w mące grochowej)
  • Chicken Pakora (smażone kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej)
  • Chicken Lollypop (smażone skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej)
  • indyjskie chipsy z soczewicy

Dania główne:

  • Veg Sizzlers (pieczone kawałki indyjskiego serka Paneer, papryki, cebuli, pomidorów i Naanów podane na gorącej patelni)
  • Butter Chicken (grillowany kurczak w sosie pomidorowo-maślanym z dodatkiem śmietany)
  • Fish Curry (Ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)
  • Punjabi Chana Masala (Cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym)
  • Gulmeli paneer Chatta (serek indyjski z siekaną papryką i cebulą w pikantnym sosie curry)
  • Biały ryż Basmati
  • Ryż Basmati z groszkiem i przyprawami
  • Chlebki Naan/ Butter Naan/ Garlic Naan
  • Kerala Raita (jogurt indyjski z drobno krojoną marchewką i czerwoną cebulą, doprawiony uprażonymi południowoindyjskimi przyprawami)
  • Ganesh Salad (świeże warzywa pokrojone w piórka z przyprawami i chilli

Deser:

  • Gulab Jamun (kuleczki serowe podawane na ciepło)
  • Rasgula (kuleczki serowe podawane na zimno)

Napoje/ Alkohole:

  • woda gazowana, woda niegazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, sok czarna porzeczka, coca cola, sprite
  • OPEN BAR 2H: Wino domowe białe/czerwone, wyborowa, Johnie Walker Red

wigilijna kolacja firmowa

 

 

Spotkanie z Pauliną Młynarską

Już 27 kwietnia zapraszamy Was bardzo serdecznie na spotkanie wokół książek i warsztatów #miejscemocy Pauliny Młynarskiej. Będzie o podróżach- tych bliższych i dalszych, o wyprawach do Azji organizowanych razem z cudownymi dziewczynami z #asiadreamtrips. Dowiecie się więcej o wyprawach organizowanych przez Asia Dream Trips wraz z Pauliną; tym razem czeka na Was Nepal, Bali, Sri Lanka i Kerala. Będzie też można posłuchać opowieści uczestniczek z naszych dotychczasowych miejsc mocy. Jak zawsze będzie też możliwość zakupienia książek Pauliny.
Będzie wesoło, ciepło, inspirująco i serdecznie!!
Gorąco zapraszamy! Przybywajcie!

banernowy banernowy1

Gotuj z Tapim!

Właściciel naszych restauracji- Tapinder Sharma– dołączył do zacnego grona instruktorów gotowania w Instytucie Sztuki Kulinarnej ! Na kursie kuchni Indyjskiej pod jego okiem dowiesz się jak m.in. przygotować słynny indyjski omlet, dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera filmu „Podróż na sto stóp”. Sprawdź najbliższy termin TU i rezerwuj miejsca póki jeszcze są!13330957_1132639766758083_7852118714712674737_n

13325690_1132640226758037_7227977403433094885_n  13346688_1132640576758002_1015065540347391053_n

Dzień Kobiet

Miłe Panie,
zapraszamy 08.03 od 17:00 na wieczorne plotki z przyjaciółkami do lokalu Ganesh Ursynów przy al. KEN 93! My w międzyczasie zadbamy  o Wasze paznokcie (a konkretnie Kasia) i dłonie (Mary Kay). A każda z Was do rachunku dostanie kupon rabatowy na dowolny zabieg pielęgnacyjny w Qclinique

Rezerwacje: 22 33 50 888/ 22 33 50 887

picjumbo.com_HNCK3958 picjumbo.com_HNCK8444

Dzień Babci i dzień Dziadka

Indian-people-celebration21 i 22 01.2016 zapraszamy do naszego lokalu przy al. KEN z dziadkami! Ugościmy ich pierogami! Ale nie takimi z kapustą i grzybami ale oryginalnymi indyjskimi SAMOSAMI! 

Ganesh Grilluje

 

 

page-0

 

GANESH (Ursynów) GRILLUJE! Przyjdź i sprawdź co wrzuca na ruszt! Rozpoczynamy cykliczny relaks weekendowy przy grillu z indyjskimi przysmakami. Chillujemy się w godzinach 14-20. Kto chętny ?!

Dzień Kobiet

dku

Miłe Panie ! W niedzielę świętujemy !!!

w naszych lokalach będziecie mogły sobie m.in. ozdobić dłonie henną, pomalować paznokcie czy upleść warkoczyki. Przywitamy Was indyjskim koktajlem a pożegnamy pachnącym kwiatkiem. Koniecznie wpadajcie i bawcie się z nami!

Zamknięcie restauracji przy ul. Marszałkowskiej 10/16

DSC_4672

Długo zwlekaliśmy z tą decyzją, ale w końcu postanowiliśmy ją podjąć. Wyprowadzamy się z Marszałkowskiej. Za naszą decyzją stoją powody natury biznesowej wynikające ze strategii zarządzania siecią.

Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzali nas w tym miejscu. Mamy nadzieję, że chwile spędzone w naszej restauracji będziecie wspominali ciepło, a na myśl o tutejszych potrawach jeszcze długo będzie ciekła Wam ślinka Na pocieszenie wszystkim warszawiakom przypominamy, że w stolicy w dalszym ciągu możecie znaleźć nas w dwóch pozostałych lokalizacjach: przy ul. Grzybowskiej 61 (Galeria Platinum Towers) i przy Al. KEN 93 (Galeria Metro).

Raz jeszcze dziękujemy Wam za czas, który wspólnie spędziliśmy w tym miejscu!