Wydarzenia w Łodzi

Warsztaty kulinarne z Tapim

Warsztaty kulinarne z Tapim -czyli jak ugotować ryż Basmati?

Tapi Sharma – założyciel restauracji Ganesh – zaprasza Was wszystkich na swoje warsztaty kulinarne organizowane w naszych lokalach. Możecie sprawić sobie / lub komuś prezent Mikołajkowy, bo wszystkie będą organizowane właśnie w okolicach tego dnia. 

Zapewne wielokrotnie po wizycie w naszej restauracji zadawałeś sobie pytanie: jak ugotować ryż Basmati, żeby był taki sypki? Czemu w restauracji Ganesh on się nigdy nie klei tak jak wtedy kiedy ugotuję go ja?Oj, ta Dal Tadka taka pyszna! Chciałbym umieć ją tak ugotować !

Warsztaty kulinarne z Tapim są świetną okazją by poznać te tajniki. I nie tylko! Menu jakie przewidujemy:

  • BREAD PAKORA (smażon chleb tostowy z farszem z ziemniaka i kolendry)
  • INDYJSKI OMLET
  • DHANIA CHUTNEJ (dip ze świeżej kolendry)
  • GOTOWANIE RYŻU BASMATI
  • DAL TADKA
  • PUNJABI CHOLE (cieciorka w sosie cebulowo-pomidorowym)
  • JEERA RICE (ryż podsmażany z kuminem)
  • MANGO LASSI (napój jogurtowy z mango)

Oczywiście warsztaty kulinarne z Tapim to nie tylko gotowanie ale przede wszystkim świetna zabawa, mnóstwo ciekawych historii prosto z Indii, olbrzymia dawka wiedzy nt przypraw i gotowania w Indiach. Dlaczego dodają tyle chilli, po co do każdego dania dodają kurkumę i o co chodzi z tymi świętymi krowami? 

Zapraszamy Was serdecznie do najbliższej lokalizacji od Waszego miejsca zamieszkania na warsztaty kulinarne z Tapim:

  1.  04.12.2017 godz 18:00 KRAKÓW zapisy: krakow@ganesh.pl
  2. 05.12.2017 godz 18:00 ŁÓDŹ zapisy: lodz@ganesh.pl
  3. 06.06.2017 godz 18:00 WARSZAWA zapisy: ken@ganesh.pl

CENA: 200zł/os
Czas trwania: ok 4h

Warsztaty Kulinarne Tapinder Sharma

Tapinder Sharma -właściciel indyjskich restauracji Ganesh. Hindus z pochodzenia, Polak z wyboru. Doskonale radzi sobie z łączeniem tych skrajnie różnych kultur prywatnie oraz zawodowo. W kuchni pozostaje jednak wierny swojej hinduskiej, a w dodatku wegetariańskiej naturze.
     „Przez żołądek do serca” – tak mawiają zarówno w Indiach jak i w Polsce. Kierując się tą zasadą podbija nasze serca od 2006 roku, dzięki swojej sieci indyjskich restauracji Ganesh. Po 10ciu latach postanowił jednak pójść o krok dalej i zawitać ze swoją kuchnia również do naszych domów.
Obecnie jeden z niewielu w Polsce trenerów kuchni indyjskiej, prowadzi kursy kulinarne na różnych poziomach zaawansowania.

 

Wigilia w GANESH Piotrkowska 69

WIGILIA/ KOLACJA DLA FIRM W RESTAURACJI INDYJSKIEJ GANESH PIOTRKOWSKA 69. 

Oferujemy możliwość zorganizowania spotkania firmowego w indyjskim stylu. W naszej restauracji w Ganesh Piotrkowska 69 serwujemy aromatyczne i autentyczne jedzenie indyjskie. Mamy bardzo bogate doświadczenie w organizowaniu spotkań dla firm, imprez firmowych. Wigilia firmowa jest także świetną okazją do skorzystania z naszych usług. 

Nasza restauracja posiada miejsce dla 30 gości. Pragniemy zaprosić do współpracy wszystkie firmy zainteresowane organizacją przyjęcia wigilijnego lub spotkania firmowego dla swoich pracowników.

Poniżej znajduje się przykładowa oferta jak może smakować u nas wigilia

  1. Przykładowe Menu – wersja MINI 90zł/os

Przystawki:
Mix Starter (mix wszystkich dostępnych przystawek)

  • chipsy indyjskie z mąki z soczewicy – Papadums
  • serek indyjski panierowany w mące grochowej – Paneer Pakora
  • placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej – Onion Bhaji
  • skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Lolly Pop
  • warzywa panierowane w mące grochowej – Mix Veg Pakora
  • kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Pakora
  • pierożki z farszem z ziemniaków i groszku – Veg Samosa

Dania Główne:

  • Butter Chicken (kawałki grillowanego kurczaka w łagodnym sosie pomidorowo-maślanym ze śmietanką i suszonymi liśćmi kozieradki)
  • Masala Mutton (baranina w popularnym indyjskim sosie na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli)
  • Veg Sizzlers (pieczone kawałki indyjskiego serka Paneer, papryki, cebuli, pomidorów i chlebków Naan podane na gorącej patelni)
  •  Fish Curry (ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)

Dodatki:

  • Biały ryż Basmati
  • Podsmażany kolorowy ryż Basmati – Saffron Pulao
  • Tradycyjne chlebki z mąki indyjskiej – Roti

Dla każdej osoby przewidziane są 2 lampki wina białego/czerwonego lub 2 szklanki 0,5l piwa Napoje w dzbankach (woda gazowana,woda niegazowana, coca-cola, sok jabłkowy, sok pomarańczowy) w nieograniczonej ilości.

2. Przykładowe menu – wersja MAXI 125zł/os

Przystawki:
Mix Starter (mix wszystkich dostępnych przystawek):

  • chipsy indyjskie z mąki z soczewicy – Papadums
  • serek indyjski panierowany w mące grochowej – Paneer Pakora
  • placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej – Onion Bhaji
  • skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Lolly Pop
  • warzywa panierowane w mące grochowej – Mix Veg Pakora
  • kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Pakora
  •  pierożki z farszem z ziemniaków i groszku – Veg Samosa

Dania Główne: 

  •  Butter Chicken (kawałki grillowanego kurczaka w łagodnym sosie pomidorowo-maślanym ze śmietanką i suszonymi liśćmi kozieradki)
  • Gulmeli Mutton Chatta (baranina z siekaną papryką i cebulą w pikantnym sosie Curry)
  • Mix Sizzlers (pieczone kawałki kurczaka, baraniny, indyjskiego serka Paneer, papryki, cebuli, pomidorów i chlebków Naan podane na gorącej patelni)
  • Fish Curry (ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)
  • Dal Makhani (czarna soczewica w sosie śmietanowo-maślanym)
  • Chicken Tikka Masala (kawałki grillowanego kurczaka w sosie na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli)
  • Navratan Veg Korma (warzywa z indyjskim serkiem Paneer w łagodnym sosie z orzechów nerkowca i śmietany)

Dodatki:

  • Biały ryż Basmati
  • Podsmażany kolorowy ryż Basmati – Saffron Pulao
  • Chlebki indyjskie z masłem i czosnkiem – Garlic Naan
  • Tradycyjne chlebki z mąki indyjskiej – Roti 

Dla każdej osoby przewidziane są 4 lampki wina białego/czerwonego lub 4 szklanki 0,5l piwa Napoje w dzbankach (woda gazowana, woda niegazowana, coca-cola,  sok jabłkowy, sok pomarańczowy) w nieograniczonej ilości.

Wigilia w Ganesh Piotrkowska 69

Zachęcamy do kontaktu: lodz@ganesh.pl

Oferta Wigilijna w GANESH Manufaktura

OFERTA WIGILIJNA / KOLACJA DLA FIRM W RESTAURACJI INDYJSKIEJ GANESH MANUFAKTURA. 

Oferujemy możliwość zorganizowania spotkania firmowego w indyjskim stylu. W naszej restauracji w Ganesh Manufaktura serwujemy aromatyczne i autentyczne jedzenie indyjskie. Mamy bardzo bogate doświadczenie w organizowaniu spotkań dla firm, imprez firmowych. Kolacja wigilijna jest także świetną okazją do skorzystania z naszych usług. 

Nasza restauracja posiada miejsce dla 74 gości. Pragniemy zaprosić do współpracy wszystkie firmy zainteresowane organizacją przyjęcia wigilijnego lub spotkania firmowego dla swoich pracowników.

Poniżej znajduje się przykładowa Oferta Wigilijna dla firm

  1. Przykładowe Menu – wigilijna wersja MINI 90zł/os

Przystawki:
Mix Starter (mix wszystkich dostępnych przystawek)

  • chipsy indyjskie z mąki z soczewicy – Papadums
  • serek indyjski panierowany w mące grochowej – Paneer Pakora
  • placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej – Onion Bhaji
  • skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Lolly Pop
  • warzywa panierowane w mące grochowej – Mix Veg Pakora
  • kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Pakora
  • pierożki z farszem z ziemniaków i groszku – Veg Samosa

Dania Główne:

  • Butter Chicken (kawałki grillowanego kurczaka w łagodnym sosie pomidorowo-maślanym ze śmietanką i suszonymi liśćmi kozieradki)
  • Masala Mutton (baranina w popularnym indyjskim sosie na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli)
  • Veg Sizzlers (pieczone kawałki indyjskiego serka Paneer, papryki, cebuli, pomidorów i chlebków Naan podane na gorącej patelni)
  •  Fish Curry (ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)

Dodatki:

  • Biały ryż Basmati
  • Podsmażany kolorowy ryż Basmati – Saffron Pulao
  • Tradycyjne chlebki z mąki indyjskiej – Roti

Dla każdej osoby przewidziane są 2 lampki wina białego/czerwonego lub 2 szklanki 0,5l piwa Napoje w dzbankach (woda niegazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, sok z czarnej porzeczki) w nieograniczonej ilości.

2. Przykładowe menu – wigilijna wersja MAXI 125zł/os

Przystawki:
Mix Starter (mix wszystkich dostępnych przystawek):

  • chipsy indyjskie z mąki z soczewicy – Papadums
  • serek indyjski panierowany w mące grochowej – Paneer Pakora
  • placuszki cebulowe panierowane w mące grochowej – Onion Bhaji
  • skrzydełka kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Lolly Pop
  • warzywa panierowane w mące grochowej – Mix Veg Pakora
  • kawałki kurczaka panierowane w mące grochowej – Chicken Pakora
  •  pierożki z farszem z ziemniaków i groszku – Veg Samosa

Dania Główne: 

  •  Butter Chicken (kawałki grillowanego kurczaka w łagodnym sosie pomidorowo-maślanym ze śmietanką i suszonymi liśćmi kozieradki)
  • Gulmeli Mutton Chatta (baranina z siekaną papryką i cebulą w pikantnym sosie Curry)
  • Mix Sizzlers (pieczone kawałki kurczaka, baraniny, indyjskiego serka Paneer, papryki, cebuli, pomidorów i chlebków Naan podane na gorącej patelni)
  • Fish Curry (ryba w najpopularniejszym na świecie indyjskim sosie na bazie aromatycznych przypraw)
  • Dal Makhani (czarna soczewica w sosie śmietanowo-maślanym)
  • Chicken Tikka Masala (kawałki grillowanego kurczaka w sosie na bazie gęstej pasty ze świeżych pomidorów, cebuli, imbiru, czosnku i chilli)
  • Navratan Veg Korma (warzywa z indyjskim serkiem Paneer w łagodnym sosie z orzechów nerkowca i śmietany)

Dodatki:

  • Biały ryż Basmati
  • Podsmażany kolorowy ryż Basmati – Saffron Pulao
  • Chlebki indyjskie z masłem i czosnkiem – Garlic Naan
  • Tradycyjne chlebki z mąki indyjskiej – Roti 

Dla każdej osoby przewidziane są 4 lampki wina białego/czerwonego lub 4 szklanki 0,5l piwa Napoje w dzbankach (woda niegazowana, sok jabłkowy, sok pomarańczowy, sok z czarnej poreczki) w nieograniczonej ilości.

Oferta wigilijna GaneshManufaktura

Zachęcamy do kontaktu: manufaktura@ganesh.pl

Gotuj z Tapim!

Właściciel naszych restauracji- Tapinder Sharma– dołączył do zacnego grona instruktorów gotowania w Instytucie Sztuki Kulinarnej ! Na kursie kuchni Indyjskiej pod jego okiem dowiesz się jak m.in. przygotować słynny indyjski omlet, dzięki któremu zmieniły się losy głównego bohatera filmu „Podróż na sto stóp”. Sprawdź najbliższy termin TU i rezerwuj miejsca póki jeszcze są!13330957_1132639766758083_7852118714712674737_n

13325690_1132640226758037_7227977403433094885_n  13346688_1132640576758002_1015065540347391053_n

Które Indie Ty znasz?

Publication1

Które Indie Ty znasz? – ten intrygujący temat nie został wybrany przypadkowo.

Zapraszamy na spotkanie, podczas którego postaramy się wspólnie znaleźć na nie odpowiedź oraz sprawdzić, na ile pełny jest nasz obraz tego kraju.

Czy potrafimy uchwycić jego różnorodność?

Czy to, co o nim wiemy wystarcza, by powiedzieć „znam Indie”?

Zapraszamy zarówno tych, którzy znają Indie, bo je odwiedzili i tych, którzy dopiero chcą je poznać.

O swoich wrażeniach z trzech pobytów w Indiach opowie Konrad Jęcek – fotograf, podróżnik i miłośnik tego wspaniałego kraju.

Zapraszamy do śledzenia bloga oraz facebooka restauracji: 

Dzień Kobiet

dku

Miłe Panie ! W niedzielę świętujemy !!!

w naszych lokalach będziecie mogły sobie m.in. ozdobić dłonie henną, pomalować paznokcie czy upleść warkoczyki. Przywitamy Was indyjskim koktajlem a pożegnamy pachnącym kwiatkiem. Koniecznie wpadajcie i bawcie się z nami!

Warsztaty kulinarne 08.03!

Miłe Panie

rezerwujcie miejsca na warsztaty kulinarne, które odbędą się w dniu Waszego święta tj.08.03.2015 o godzinie 10:00 w naszej restauracji przy ul. Piotrkowskiej 69 ! Lepimy chlebki naan, przygotowujemy przystawki, uczymy się robić dania główne z naszej karty menu. Warsztaty prowadzi założyciel sieci Tapinder Sharma! 

Liczba miejsc ograniczona więc chwytajcie za telefon !

(42) 632 23 20

warsztaty

Weekend Adrzejkowy

Zapraszamy wszystkich Łodzian na Weekend Andrzejkowy (29-30.11) do lokalu przy ul. Piotrkowskiej 69. Każdy z gości po posiłku dostanie deser. Dodatkową atrakcją będzie możliwość wzięcia udziału w Andrzejkowej Loterii. Po weekendzie rozlosujemy zwycięzców! 

Do wygrania będą vouchery do naszej restauracji, podwójne zaproszenia na zajęcia jogi w szkole Stacja Joga przy Piotrkowskiej 149 lok 4 oraz podwójne zaproszenia do kina Charlie na dowolny seans

 

Diwali – Święto Światła

divaliII (571x800)

 

Zapraszamy wszystkich w czwartek 23.10 do naszych lokali, kiedy to obchodzimy jedno z ważniejszych dni w hinduskim kalendarzu. Tego dnia nasze restauracje rozświetlają się milionem lampek, lampeczek, świec, świeczuszek na znak zwycięstwa światła nad ciemnością. Po obfitym posiłku zapraszamy na słodki bufet z herbatą indyjską na czele a przed wyjściem otrzymacie upominek.

Do zobaczenia !

Warsztaty kulinarne na Piotrkowskiej 69

Wszystkich entuzjastów gotowania zapraszamy na warsztaty kulinarne z kuchni indyjskiej, które w sobotę 14 czerwca w kolebce Ganesha osobiście poprowadzi właściciel sieci, Tapinder Sharma.

W programie m.in. przygotowywanie Onion Bhaji, lepienie placków naan, gotowanie dań głównych, opowieści o Indiach… i wiele więcej!

Wstęp 99 zł. Zapisy do 13 czerwca w łódzkich restauracjach sieci. Gorąco zapraszamy!

warztaty Łódź